Kulinaria

1 4
Kłosuj Komentuj Ulubione

Likier bananowy

Likier bananowy wg naszego przepisu! smiley

Składniki:

  • 4 banany
  • 4 żółtka
  • szklanka cukru
  • 400 ml mleka skondensowanego (niesłodzonego!)
  • 0,5 l wódki

Wykonanie:

Banany obieramy i blendujemy na gładką masę. Żółtka z cukrem ubijamy na puch. Dodajemy banany, dolewamy mleko skondensowane i dokładnie mieszamy. Następnie bardzo powoli ciągle mieszając lub miksując dodajemy wódkę (powoli, żeby się nie zważyło). Przelewamy do butelek, najlepiej o szerokiej szyjce, ponieważ likier jest dosyć gęsty.

Likier można pić od razu po przygotowaniu, jest świetnym dodatkiem do lodów i deserów. Można przechowywać go w lodówce do dwóch tygodni. Smacznego!

Pozdrawiamy

KGW Lipowe

Lucyna M. z Koło Gospodyń Wiejskich Lipowe

Maria J. z Koło Gospodyń Wiejskich Biały Kościół

Warto spróbować !

0

27 kwi 2017, 11:53:20

Przeczytaj również wszystkie artykuły z kategorii >

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij