Kulinaria

0 4
Kłosuj Komentuj Ulubione

Zawijańce śledzikowe

Zawijańce śledzikowe

Składniki:
5 matiasów
5 jajek
4 cebule
4 ogórki kiszone
1 słoik majonezu
1 łyżeczka soli
1 łyżka octu
1 łyżka oleju
1 łyżeczka cukru
1 pęczek natki pietruszki
1 papryka czerwona


Wykonanie:
Cebulę posiekać, wyłożyć na talerz i doprawić solą, olejem, cukrem oraz octem. Ogórki pokroić w kostkę. Dodać je do cebuli i wymieszać. Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół. Połówki jajek ułożyć na cebuli i ogórkach. Każdy płat matiasa przekroić wzdłuż na dwie części i owinąć go wokół jajka. Ułożyć na półmisku i udekorować majonezem, natką pietruszki i papryką.

Robert P. z Stowarzyszenie Społeczno Kulturalne na Rzecz Rozwoju Wsi Szczawne i Kulaszne

Przeczytaj również wszystkie artykuły z kategorii >

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij