O nas

0 2
Kłosuj Komentuj Ulubione

XX edycja „Nasze Kulinarne Dziedzictwo

W minioną niedzielę 20.06.2021 r  mogliście  spotkać KGW ze Skarżyska Kościelnego w Tokarni w Muzeum Wsi Kieleckiej  , gdzie braliśmy udział, w jubileuszowym finale XX edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Celem konkursu było promowanie a potraw, przygotowywanych zgodnie z tradycją kuchni regionalnej. Nasza ekipa promował „Topinambur kiszony" i „Topinambur marynowany w miodzie" Nasze stoisko odwiedziło wielu znakomitych gości : Marszałek województwa Andrzej Bętkowski , Wicemarszałek Renata Janik ,Marek Jońca, Dyrektor ARIMR Józef Cepil , Dyrektor ŚODR w Modliszewicach Jerzy Pośpiech, Dyrektor Wsi Kieleckiej w Tokarni Tadeusz Sikora ,dyrektor KOWR Jacek Toś , przedstawiciele Dzielnego Wojaka Szwejka  i inni .Promowaliśmy również kwartalnik Moja Wieś . Cieszymy się że nasze wyroby bardzo smakowały mieliśmy również stoisko z rękodziełami  naszej koleżanki z KGW Anieli Śledż.  Macie ochotę, na chwile przenieść się do Tokarni i zobaczyć co jeszcze ciekawego się działo ,zapraszamy do naszej relacji. https://www.facebook.com/kgwSkarzyskoKoscielne/photos/pcb.542848083791132/542682347141039/

Irena S. z Koło Gospodyń Wiejskich w Skarżysku Kościelnym

Przeczytaj również wszystkie artykuły z kategorii >

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij