Aktualności

0 3
Kłosuj Komentuj Ulubione

Twój przepis w „Kulinarnej Biblii Polskich Potraw Tradycyjnych”!

Drodzy Czytelnicy! Jesteśmy pod wrażeniem zgłoszeń, które każdego dnia napływają do redakcji. Cieszmy się, że tak chętnie dzielicie się z nami swoimi regionalnymi przepisami, opisujecie historię i powiązanie dania z regionem.  

Czy każdy z Was wie, jak atrakcyjne nagrody czekają na laureatów?

I MIEJSCE – nagroda główna ufundowana przez FORD POLSKA – producenta nowoczesnego SUV-a Ford ECOSPORT

4-dniowa wycieczka-niespodzianka dla 6 osób

Wycieczka do malowniczej miejscowości historycznej z licznymi atrakcjami, które dostarczą niezapomnianych wrażeń! W ramach wyjazdu liczne atrakcje turystyczne, zapierające dech w piersiach widoki, edukacyjne warsztaty oraz wykłady. Wspomnienia, które będą żywe jeszcze przez długi, długi czas!

II MIEJSCE – nagroda ufundowana przez Ronic®

Wielofunkcyjny robot kuchenny MAGIMIX ® 5200XL

Niezawodny, wielofunkcyjny robot kuchenny, który wyręczy Cię w krojeniu, siekaniu, ubijaniu, tarciu, miksowaniu i wyciskaniu!

III MIEJSCE – nagroda ufundowana przez Ronic®

 

Wytłaczarka soku RONIC® Zyle WSJ

Ceniona na całym świecie jako urządzenie o najniższej prędkości obrotowej – zaledwie 47 obr/min. Dzięki tej prędkości wyciśniesz sok z owoców, warzyw oraz ziół i otrzymasz najbardziej wartościowe składniki! Wyciśnij samo zdrowie!

DODATKOWO:

Dla 16 finalistów, organizator konkursu – Spółka Rabat Rolniczy – ufundował nagrody niespodzianki!

Miło nam poinformować, że dla każdego z 16 finalistów firma Gerlach ufundowała elegancki i ponadczasowy zestaw sztućców z limitowanej serii Piano, składający się z 24 elementów.

 

Spośród wszystkich zgłoszeń, które napłyną do naszej redakcji do dnia 30 kwietnia 2018 r., nasze szanowne jury, wybierze przepisy, które przejdą do III etapu – kłosowania. Tym samym znajdą się one w „Kulinarnej Biblii Polskich Potraw Tradycyjnych”, która będzie dostępna do kupienia w całej Polsce!

Wszystkie zgłoszenia, które zakwalifikują się do etapu III otrzymają egzemplarz „Kulinarnej Biblii Polskich Potraw Tradycyjnych”.

Jurorem, który będzie oceniał nadesłane do redakcji przepisy i dania jest kucharz, kulinarny ekspert, mistrz smaku – Jakub Kuroń!

Przypominamy zasady wzięcia udziału w konkursie:

Zgłoszenia należy przesyłać na adres mailowy konkurs@mojawies.pl. Każde zgłoszenie powinno zawierać:

  • Nazwę lokalnego dania oraz przepis na przygotowanie
  • opis historii dania i jego związku z regionem
  • piękne i estetyczne zdjęcie potrawy.

Na Wasze zgłoszenia czekamy do dnia 30 kwietnia 2018 r.!

Regulamin konkursu jest dostępny TUTAJ

Szczegółowe informacje dotyczące konkursu dostępne są TUTAJ

Redakcja mojaWieś.pl ..

Przeczytaj również

Lokalnie, regionalnie i tradycyjnie – wiem co zjem

Dwie gospodynie z Koła Gospodyń Wiejskich w Szonowicach "Wioskowe Trio" starają się o udział w ogólnopolskich warsztatach kulinarnych organizowanych przez Fundację: Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej oraz Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego. Warsztaty organizowane są w ramach operacji „Lokalnie, regionalnie i tradycyjnie - wiem co zjem". Operacja skierowana jest do członkiń Kół Gospodyń Wiejskich, działających na terenie 9 województw. Na województwo śląskie przewidziano 12 miejsc. Dla uczestników przewidziany jest dwudniowy, bezpłatny pobyt w Centrum Współpracy Międzynarodowej w Grodnie koło Międzyzdrojów. Celem warsztatów jest poszerzenie wiedzy i kompetencji. Uczestnicy poszerzą wiedzę nt. dziedzictwa kulinarnego swojego regionu, dowiedzą się, jak wyszukiwać, identyfikować i promować lokalne i regionalne produkty, jak funkcjonują krótkie łańcuchy żywności oraz wymienią się swoimi doświadczeniami w zakresie przygotowywania lokalnych produktów. Poznają również możliwości legalnej sprzedaży lokalnej żywności w  ramach sprzedaży i dostaw bezpośrednich. Warsztaty kulinarne poprowadzą znani szefowie kuchni. W przypadku dofinansowania operacji ze środków KSOW projekt będzie zakładał dodatkowo promocję produktów z danego regionu wśród lokalnej społeczności. Uczestnicy przeprowadzą warsztaty kulinarne w szkołach oraz będą uczestniczyli w lokalnych dożynkach.  Koszty związane z zakupem produktów oraz z dojazdami zostaną pokryte przez Fundację. Autor: Karina Lassak   Czytaj dalej

0 2
0 1
0 1
0 1

Trwa przekierowywanie...

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij