Kulinaria

4 3
Kłosuj Komentuj Ulubione

Surówka z białej kapusty Ali

Surówka z białej kapusty Ali

1 1/2 kg kapusty

2 marchewki

ok 4dkg cukru

1 cebula

zalewa

0,25 szklanki oleju

0,25 szklanki cukru

0,25 szklanki octu

1 łyżka soli

Wykonanie

Kapustę drobno poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce,cebulę pokroić w piórka wszystkie składniki wymieszać zasypać 4 dkg cukru odstawić na parę minut.Następnie zagotować zalewę z podanych składników i gorącą zalewą zalać surówkę wymieszać dokładnie i gotowe.Polecam podawać z mięsem np.schabowy plus frytki 

Alina K. z Koło Gospodyń Wiejskich w Mogilnie Małym

Udostępnij na facebook!

Anna J. z Koło Gospodyń Wiejskich w Mogilnie Małym

Polecam sama przygotowuję surówkę, który przepis podała nasza pani przewodnicząca surówka jest pyszna i szybko się ją robi .

0

2 lut 2016, 18:24:43

Gall Anonim

To na obiad do Teściów przygotuję, jeśli nie wymaga czasu ;) Może i dodatkowo zaplusuję

0

3 lut 2016, 12:39:37

Anna J. z Koło Gospodyń Wiejskich w Mogilnie Małym

Pani Ewo na pewno Pani zaplusuje u Teściów. Coraz więcej pań dodaje artykuły na portalu to efekt kursu komputerowego, na który uczęszczają nasze panie.Pozdrawiamy serdecznie

0

3 lut 2016, 18:14:04

Regina D. z Koło Gospodyń Wiejskich w Mogilnie Małym

Już przekonałam się że jest smaczna. Robi się ją błyskawicznie.

0

4 lut 2016, 21:40:11

Przeczytaj również wszystkie artykuły z kategorii >

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Aktualnie trwa modernizacja sklepu.
Zapraszamy już wkrótce!

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij