Rozrywka
Porady cukiernicze.
- zanim wierzch sernika posypiemy orzechami, warto posmarować najpierw konfiturą morelową, dodatkowo można delikatnie podlać brandy czy whisky, dzięki czemu podkreślimy smak moreli i orzechów.
- do przygotowania ciasta, zamiast masła możemy dodać smalcu - będzie wtedy elastyczniejsze
- jeżeli jabłka są zbyt soczystem możemy dodać bułki tarrej lub kaszy manny, dzięki czemu zredukujemy powstający z owoców sok.
- po ozdobieniu sernika polewą warto pokruszyć na wierzchu chałwę czekoladową lub orzechową, co urozmaici smak ciasta
Irena Z. z Koło Gospodyń Wiejskich w Lipniku
Regina D. z Koło Gospodyń Wiejskich w Mogilnie Małym
Bardzo lubię chałwę więc na pewno spróbuję. Pozdrawiam.
17 maj 2016, 21:40:55
Gall Anonim
fantastyczne rady!
25 maj 2016, 14:47:54