Aktualności

1 5
Kłosuj Komentuj Ulubione

Pomóżmy Monice Wsolak zostać Miss Małopolski!

Monika Wsolak z Raby Niżnej, Zagórzańska Miss 2016r.,  zakwalifikowała się do finału konkursu na Miss Małopolski. Każdy z nas może mieć swój udział w założeniu jej korony i uzyskaniu przez nią  zaszczytnego tytułu Miss Publiczności - wystarczy tylko wysłać  SMS o treści MPM.05 pod numer 7168. Koszt takiego SMSa to 1.23zł; można wysłać więcej niż jeden SMS.

Tytuł "Miss Publiczności Małopolski" zapewni laureatce awans do ćwierćfinału Miss Polski 2018.

Casting na Miss Małopolski odbył się w kwietniu, w Browarze Trzy Korony w Nowym Sączu. Jury konkursowe wybrało spośród wielu dziewcząt z całej Małopolski 14 kandydatek do tytułu Miss Małopolski; ostatecznie w konkursie udział bierze tylko 10 z nich.

Finalistki konkursu piękności co dwa tygodnie przyjeżdżały do Nowego Sącza na kilka dni aby wziąć udział w przygotowaniach i  intensywnych próbach do wyborów. Gościł ich Hotel Ibis Styles.

Organizatorem konkursu Miss Małopolski jest Joanna Durlak. Zajęcia choreograficzne prowadzi Karolina  - tancerka, manager fitness, trener personalny. Kinga Choma, Miss Małopolski z ubiegłych lat i finalistka Miss Polski, pomaga dziewczętom i udziela im cennych rad.

Finał konkursu na Miss Małopolski odbędzie się 26 maja b.r., w nowosądeckiej Galerii Trzy Korony. Kandydatki do tytułu wystąpią w 5 stylizacjach. Będą to sukienki ze sklepów: Moda Na Polskie, Medicine, Top Secret oraz strojach  kąpielowych od Esotiq i  piżamach z Triumph’a. Makijaż wykonają stylistki z drogerii Douglas.

Nasza finalistka, Monika Wsolak, po ukończeniu szkoły postanowiła wylecieć do Turcji i spełnić się jako modelka. Pracowała tam przez 3 miesiące; brała udział w sesjach dla tamtejszych marek odzieżowych i wystąpiła w epizodzie krótkiego filmu tureckiego reżysera. W czasie wolnym miała okazję zwiedzić piękne miasto Istambuł.

Magda Polańska
fot. www.dts24.pl, www.ambasadamarek.pl

Redakcja mojaWieś.pl ..

Malwina W.

Trzymamy kciuki za Monikę, śliczna dziewczyna :)

0

23 maj 2018, 08:42:10

Przeczytaj również

Światowy Dzień Bigosu

Miałyśmy okazję podzielić się swoją wiedzą na temat idealnego Bigosu. Dzienikarka portalu: zkaszub.info w związku obchodzonym w dniu 20 stycznia Światowym Dniem Bigosu, w trakcie pisania artykułu o: Światowym Dniu Bigosu, zwróciła się z prośbą do naszego Koła o udzielenie odpowiedzi na pytania:  Przepis na bigos idealny - istnieje? Czy na kaszubach jest tradycyjna receptura przygotowywania bigosu? Nasze odpowiedzi, które znalzały się w artykule: Przepis na bigos idealny - istnieje? - Taki przepis nie istnieje wszystko zależy od składników ich jakości i ilości a ponadto każdy ma swój tajemniczy składnik który dodaje oraz sposób przygotowania – wyjaśniają panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Sławkach. – Jedno jest pewne, że w bigosie musi się znaleźć kilka podstawowych składników, a reszta to już inwencja twórcza gotującego.  Czy na kaszubach jest tradycyjna receptura przygotowywania bigosu? - Aby ugotować bigos niezbędna jest dobra kapusta kiszona, grzyby suszone, golonka lub stopki dla kleistości. Do tego przynajmniej 3 rodzaje wędlin o rożnym smaku, cebula, przecier lub sok pomidorowy, śliwki suszone i przyprawy – zdradzają panie z KGW Sławki. – Niektórzy gotują inni smażą, co też jest przyczyną innego smaku. Tak samo można dodać świeżą kapustę, bądź też nie. Jedno jest pewne – nie ma dwóch takich samych bigosów. Całość artykułu można przeczytać na stronie: https://zkaszub.info/swiatowy-dzien-bigosu/ Zachęcamy do lektury Czytaj dalej

0 0
0 0
0 0
0 1

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij