Kulinaria

PIERNICZKI ŚWIĄTECZNE
Składniki:
30 dkg mąki pszennej typ 450
15 dkg miodu
5 dkg margaryny
8 dkg cukru
przyprawa do pierników
łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia
Sposób wykonania:
Miód, margarynę, cukier, przyprawę do pierników rozpuszczamy w rondelku. Odstawiamy do ostudzenia. Dodajemy mąkę, sodę i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i wycinamy foremkami ciasteczka. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 st. C od 15 min- 20min. Po paru dniach ozdabiamy pierniczki kolorowym lukrem.
Smacznego
Elżbieta B. z Koło Gospodyń Wiejskich Tomaszów Bolesławiecki
Dariusz T. z KGW Wiadrów - Koło Gospodyń Wiejskich w Wiadrowie
Napewno pyszne :)
18 gru 2015, 11:52:31
Jadwiga S. z Koło Gospodyń Wiejskich Palendzie Dolne
APETYCZNE ZJADŁO BY SIĘ
18 gru 2015, 11:52:40