Talenty i pasje

0 10
Kłosuj Komentuj Ulubione

Niestrudzona animatorka gier i zabaw z dziećmi

Artykuł z serii "Niezwykłe kobiety są wśród nas".

Tam gdzie dzieci tam zawsze Pani Ewa. Tam gdzie Pani Ewa tam zawsze dzieciaki. Prywatnie córka, siostra, synowa, gospodyni i żona. Zawodowo wychowawczyni przedszkola i nauczyciel języka niemieckiego. Z zamiłownia twórcza animatorka świetnych zabaw, gier i wszelkiego rodzaju zmagań sportowych naszych najmłodszych mieszkańców. Czy prywatnie, czy służbowo zawsze z uśmiechem na twarzy i w otoczeniu wesołej gromadki. Bez Niej nie wyobrażamy sobie jakiejkolwiek wiejskiej imprezy. Pełna pomysłów, niespożytej energii, tryskająca radością niezależnie od okoliczności. Pani Ewa, znają ją wszystkie dzieciaki z okolicy oczywiście z wzajemnością. 

Autor Karina Lassak

Barbara K. z Koło Gospodyń Wiejskich "Wioskowe Trio"

Przeczytaj również

Lokalnie, regionalnie i tradycyjnie – wiem co zjem

Dwie gospodynie z Koła Gospodyń Wiejskich w Szonowicach "Wioskowe Trio" starają się o udział w ogólnopolskich warsztatach kulinarnych organizowanych przez Fundację: Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej oraz Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego. Warsztaty organizowane są w ramach operacji „Lokalnie, regionalnie i tradycyjnie - wiem co zjem". Operacja skierowana jest do członkiń Kół Gospodyń Wiejskich, działających na terenie 9 województw. Na województwo śląskie przewidziano 12 miejsc. Dla uczestników przewidziany jest dwudniowy, bezpłatny pobyt w Centrum Współpracy Międzynarodowej w Grodnie koło Międzyzdrojów. Celem warsztatów jest poszerzenie wiedzy i kompetencji. Uczestnicy poszerzą wiedzę nt. dziedzictwa kulinarnego swojego regionu, dowiedzą się, jak wyszukiwać, identyfikować i promować lokalne i regionalne produkty, jak funkcjonują krótkie łańcuchy żywności oraz wymienią się swoimi doświadczeniami w zakresie przygotowywania lokalnych produktów. Poznają również możliwości legalnej sprzedaży lokalnej żywności w  ramach sprzedaży i dostaw bezpośrednich. Warsztaty kulinarne poprowadzą znani szefowie kuchni. W przypadku dofinansowania operacji ze środków KSOW projekt będzie zakładał dodatkowo promocję produktów z danego regionu wśród lokalnej społeczności. Uczestnicy przeprowadzą warsztaty kulinarne w szkołach oraz będą uczestniczyli w lokalnych dożynkach.  Koszty związane z zakupem produktów oraz z dojazdami zostaną pokryte przez Fundację. Autor: Karina Lassak   Czytaj dalej

0 2
0 1
0 1
0 1

Trwa przekierowywanie...

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij