Kulinaria

Kluseczki Grażynki
SKŁADNIKI:
1 kg ziemniaków ugotowanych
1 jajko
15 dag mąki pszennej
15 dag mąki ziemniaczanej
1 pęczek zielnoej pietruszki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ziemniaki zemleć w maszynce, dodać mąkę , jajko i posiekaną pietruszkę. Uformować cienkie ruloniki. Pociać jak na kopytka (dłuższe)
Gotować w lekko osolonej wodzie, aż wypłyną.
Podawać ze skwarkami lub polędwiczkami w sosie.
SMACZNEGO!!!
Lucyna B. z Koło Gospodyń Wiejskich Białkowice
Gall Anonim
Idealne kluseczki dla mojego Synka :) dziękujemy za przepis!
17 lis 2015, 10:10:41
Gabriela L. z Koło Gospodyń Wiejskich Wieszkowianki -Wieszki
Takich jeszcze nie widziałam pozdrawiam
17 kwi 2017, 20:54:42