Kulinaria
Frużelina!
Czy jedliście kiedyś nad morzem gofry ze śmietaną i z owocami w żelu? Pychota! Owoce w żelu to frużelina! Smakują doskonale, a co najważniejsze ich przygotowanie nie jest wcale trudne! Najlepsze owoce do frużeliny to oczywiście wiśnie, maliny, truskawki, morele, porzeczki, jagody i borówki amerykańskie. Z każdym rodzajem owoców frużelina będzie wyjątkowa i bardzo apetyczna! Doskonały dodatek do gofrów, lodów, naleśników czy jogurtów! Będą zawsze pięknie wyglądać i smakować.
A jak to zrobić? Prosto!
Kilo owoców, ćwiartka cukru, 2 łyżki skrobi ziemniaczanej…
I to jest to, czego wszystkie Puchatki szukają!
Można oczywiście dodawać wanilii, gałki, cynamonu, cukru trzcinowego. Co, komu smakuje!
No i czasami są pestki z owoców… drylowanie wiśni to skomplikowana sprawa, ale efekt takiej wiśniowej frużeliny jest powalający smakowo!
Zachęcamy do zrobienia frużeliny! Wasze desery będą najpiękniej wyglądały i smakowały!
(s)
Redakcja mojaWieś ..