Talenty i pasje

3 11
Kłosuj Komentuj Ulubione

Dekoracyjna chochla.

Dekoracyjna chochla.

Każda z pań lubi przyrządzać smaczne potrawy w kuchni. Gotować w nowoczesnych garnkach, podawać jedzenie w pięknych naczyniach. Z czasem się tłuką, zużywają i wędrują do przysłowiowego kosza. Na ostatnich zajęciach rękodzielniczych 10 kwietnia 2018 w  Karolewie panie ozdabiały stare zużyte chochle do zupy. Odczyszczone ozdobione kwiatkami żywymi i sztucznymi ponownie wróciły do kuchni, ale już jako ozdoba.

Instruktor Barbara Hipnarowicz

Małgorzata W. z Gminna Rada Kobiet w Dobrczu

Cecylia P. z Koło Gospodyń Wiejskich "Strażniczki Tradycji"wPisarzowicach

Rewelacja! Wspaniały pomysł! Gratulacje.Pozdrawiam.

5

16 kwi 2018, 19:05:35

Malwina W.

Nie przypuszczałabym, że ze zwykłej chochli można wyczarować takie dekoracje. Jestem pod wrażeniem i czekam na kolejne :)

0

18 kwi 2018, 11:07:33

Małgorzata W. z Gminna Rada Kobiet w Dobrczu

Dziękuję za gratulacje.Wszystko można przerobić,odnowić i będzie jeszcze służyło długo. Ale najważniejsze zachwyci każdą wrażliwą na piękno panią.

0

22 kwi 2018, 20:06:35

Przeczytaj również

Lokalnie, regionalnie i tradycyjnie – wiem co zjem

Dwie gospodynie z Koła Gospodyń Wiejskich w Szonowicach "Wioskowe Trio" starają się o udział w ogólnopolskich warsztatach kulinarnych organizowanych przez Fundację: Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej oraz Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego. Warsztaty organizowane są w ramach operacji „Lokalnie, regionalnie i tradycyjnie - wiem co zjem". Operacja skierowana jest do członkiń Kół Gospodyń Wiejskich, działających na terenie 9 województw. Na województwo śląskie przewidziano 12 miejsc. Dla uczestników przewidziany jest dwudniowy, bezpłatny pobyt w Centrum Współpracy Międzynarodowej w Grodnie koło Międzyzdrojów. Celem warsztatów jest poszerzenie wiedzy i kompetencji. Uczestnicy poszerzą wiedzę nt. dziedzictwa kulinarnego swojego regionu, dowiedzą się, jak wyszukiwać, identyfikować i promować lokalne i regionalne produkty, jak funkcjonują krótkie łańcuchy żywności oraz wymienią się swoimi doświadczeniami w zakresie przygotowywania lokalnych produktów. Poznają również możliwości legalnej sprzedaży lokalnej żywności w  ramach sprzedaży i dostaw bezpośrednich. Warsztaty kulinarne poprowadzą znani szefowie kuchni. W przypadku dofinansowania operacji ze środków KSOW projekt będzie zakładał dodatkowo promocję produktów z danego regionu wśród lokalnej społeczności. Uczestnicy przeprowadzą warsztaty kulinarne w szkołach oraz będą uczestniczyli w lokalnych dożynkach.  Koszty związane z zakupem produktów oraz z dojazdami zostaną pokryte przez Fundację. Autor: Karina Lassak   Czytaj dalej

0 2
0 1
0 1
0 1

Trwa przekierowywanie...

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij