Konkursy

Konkursy aktualne

Stwórz przepis do Kulinarnej Biblii Polskich Potraw Tradycyjnych!

Kuchnia polska jest niezwykle zróżnicowana i zakorzeniona w tradycji. Wiele dań to kulinarne majstersztyki, które potrafią przyrządzić tylko nieliczni, a proces ich przygotowania opiera się na rytuałach niezmiennych od setek lat. Każdy region Polski może pochwalić się swoją niepowtarzalną kuchnią, pielęgnowaną z czułością i przekazywaną pokoleniom.  Chcąc rozsławiać na całą Polskę, ale również i świat, tradycyjną kuchnię polską, serdecznie zapraszamy do udziału w ogólnopolskim konkursie, organizowanym przez Redakcję portalu mojekgw.pl oraz kwartalnik „mojaWieś”. Pokażcie swoje najlepsze i najsmaczniejsze dania, związane z Waszym regionem! Najlepsze przepisy zostaną wydrukowane w „Kulinarnej Biblii Polskich Potraw Tradycyjnych”, która będzie dostępna w całej Polsce. Czas trwania konkursu: od grudnia 2017 do września 2018 r. ETAP I NADSYŁANIE ZGŁOSZEŃ (grudzień 2017 – 30 kwietnia 2018) Zgłoszenia należy przesyłać na adres mailowy konkurs@mojawies.pl. Każde zgłoszenie powinno zawierać: nazwę dania oraz przepis na przygotowanie opis historii dania i jego związku z regionem piękne i estetyczne zdjęcie potrawy. ETAP II SELEKCJA ZGŁOSZEŃ (maj-czerwiec 2018) Po otrzymaniu wszystkich zgłoszeń, komisja wybierze najlepsze dania z każdego województwa, biorąc pod uwagę następujące kryteria: Tradycja, powiązanie dania z regionem – regionalizm potrawy, Precyzja, szczegółowość przepisu, Estetyka wykonanej potrawy – zdjęcie. Wybrane przez komisję dania, zostaną opublikowane na portalu mojekgw.pl oraz w czerwcowym wydaniu kwartalnika „mojaWieś” i przejdą do III etapu konkursu. ETAP III KŁOSOWANIE Czas trwania: czerwiec-lipiec 2018 Wyróżnione w II etapie dania wezmą udział w kłosowaniu. Cała Polska może zakłosować na potrawę, która skradnie ich serce, poprzez dedykowaną stronę. Wyróżnione przepisy zostaną wydrukowane w „Kulinarnej Biblii Polskich Potraw Tradycyjnych”, która będzie dostępna w całej Polsce. ETAP IV GALA FINAŁOWA Do ogólnopolskiego finału zakwalifikuje się 16 najlepszych potraw z 16 województw, które zdobyły najwięcej kłosów w etapie III. Podczas uroczystej gali finałowej nastąpi prezentacja potraw, wzorowana na telewizyjnych show kulinarnych. Polegać ona będzie na przyrządzaniu potraw na żywo, na profesjonalnych stanowiskach pod okiem zacnego jury składającego się z kulinarnych autorytetów. Jury wyłoni trzy najlepsze potrawy tradycyjne, które wygrają bardzo atrakcyjne nagrody. Relacja z uroczystej gali zostanie opublikowana w grudniowym wydaniu kwartalnika „mojaWieś” w 2018 roku. Ponadto podczas gali będzie prowadzony live streaming z wydarzenia. Kolejne informacje dotyczące konkursu niebawem pojawią się na portalu mojawies.pl Regulamin konkursu jest dostępny TUTAJ Czytaj dalej

0 19

Trwa przekierowywanie...

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij