Kulinaria

0 4
Kłosuj Komentuj Ulubione

Wigilijna Kasza Pęczak

                  Prosta ,dobra potrawa

 

Potrzeba :  ½ kilograma  kaszy pęczak , 1 kilogram pieczarek , 2 cebule,  margaryna ,sól ,pieprz i jarzynka do smaku.

Wykonanie : Kaszę ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie . Pieczarki pokroić w plasterki ,podsmażyć na margarynie ,dodać cebulę pokrojoną w kostkę i dalej dusić , wymieszać z kaszą i doprawić do smaku solą ,pieprzem i jarzynką. Podawać gorące .

                                                                             Smacznego Wesołych Świat!

Elżbieta N. z Koło Gospodyń Wiejskich Kłocko

Udostępnij na facebook!

Przeczytaj również wszystkie artykuły z kategorii >

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Aktualnie trwa modernizacja sklepu.
Zapraszamy już wkrótce!

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij