Kulinaria

Wiejski Zawijaniec
Składniki:
- schab
- szynka
- wędzony boczek
- ser żółty
- musztarda
- masło
- koper
- mąka
- jajko
- bułka tarta
Wykonanie:
Schab rozbić, posmarować z jednej strony musztardą, następnie położyć plaster szynki a na to plaster boczku. W środek zmieszać masło schłodzone, starte na tarce (w ilości 1 łyżeczka), startego żółtego sera (gruby plaster) oraz 3 posiekanego kopry (3 gałązki). Całość zawinąć w rulon, obtoczyć mąką, jajkiem i bułką.
Smacznego!!!
Barbara S. z KGW "Kalinki" z Brzozowej
Gall Anonim
pyszności, jadłam, mogę tylko polecić!
14 kwi 2016, 14:39:10
Renata J. z Koło Gospodyń Wiejskich w Wólce Orłowskiej
Wygląda smakowicie:)
14 kwi 2016, 15:21:33