Kulinaria
Sałatka Ekspresowa
Składniki:
- 20dkg drobnego makaronu (małe muszelki lub kuleczki)
- 1 ogórek (świeży)
- 1 papryka czerwona
- kukurydza z puszki
- majonez kielecki
- 1 łyżka musztardy kieleckiej
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 pęczki koperku (świeżego)
- sól pieprz (do smaku)
Wykonanie:
Makaron gotujemy (al dente), odcedzamy, przelewamy zimną wodą, odstawiamy do wystygnięcia. Ogórek obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę. Paprykę myjemy i także kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę płuczemy, koperek kroimy drobniutko. Wszystkie składniki mieszamy dodając majonez zmieszany z musztardą i jogurtem. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Dekorujemy dowolnie.
Smacznego!!!
Barbara S. z KGW "Kalinki" z Brzozowej
Gall Anonim
Pycha!!!
6 kwi 2016, 12:37:01