Kulinaria

0 1
Kłosuj Komentuj Ulubione

Nalewka miętowa

Składniki:

500 ml spirytusu
10 gałązek mięty ogrodowej
300 g cukru
ok. 700 ml wody

Wykonanie:

Miętę umyć, osuszyć, włożyć do słoika.
Całość zasypać cukrem i zalać spirytusem. Odstawić na 24h.
Po tym czasie wyjąć gałązki mięty (będą wyglądać jakby uschły). Przegotować i ostudzić wodę tak, aby była zupełnie zimna. Następnie wlać ją do słoika i zamieszać.
Odstawić na co najmniej 2 -3 dni (może, ale nie musi stać dłużej).

Pić w sympatycznym gronie, wtedy zawsze wszystko dobrze smakuje!

Przepis autorstwa KGW Celigów

Redakcja mojeKGW.pl ..

Przeczytaj również wszystkie artykuły z kategorii >

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij