Kulinaria
Likier czekoladowy
Likier czekoladowy wg naszego przepisu!
Składniki:
- 2 puszki mleka skondensowanego słodzonego
- 2 gorzkie czekolady
- 3/4 l. wódki
Wykonanie:
Mleko w puszcze gotujemy przez półtorej godziny, tak aby cały czas było zanurzone w wodzie. Po wystudzeniu mieszamy z wódką. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuścić w miseczce nad gorącą wodą. Dodać czekoladę do alkoholu. Zlać do butelki lub karafki o szerokiej szyjce - likier może zgęstnieć. Odczekać 3 dni. Smaczego!
Pozdrawiamy
KGW Lipowe
Lucyna M. z Koło Gospodyń Wiejskich Lipowe
Maria A. z Koło Gospodyń Wiejskich Ciuślice
Robiłam taki likier polecam jest pyszny ,zgęstniał mi i używałam go jako dodatek do lodów polecam spróbować ,moi goście byli zachwyceni,,,,,smacznego
1 gru 2015, 13:58:25
Monika M. z Koło Gospodyń Wiejskich w Hruszowie
Zrobiony, teraz czekamy by spróbować!
1 gru 2015, 13:58:34
Redakcja mojeKGW.pl ..
Wygląda bardzo smakowicie!
1 gru 2015, 13:58:41