Kulinaria

0 1
Kłosuj Komentuj Ulubione

Barszcz biały chrzanowy według przepisu KGW w Podstole

Barszcz biały chrzanowy

(Koło Gospodyń Wiejskich Podstoła , piotrkowskie)

 

Składniki:

2 l wody

4 jajka

4 białe surowe kiełbasy

30 dkg surowego wędzonego boczku

2 spore korzenie chrzanu

mała śmietana 18%

barszcz biały w butelce

liść laurowy

pieprz, sól

 

Przygotowanie:

Chrzan oczyścić i pokroić w cienkie wiórki, a następnie odgotować, aby nie było smaku goryczki - odcedzić. Zaparzyć kiełbasę z boczkiem, włożyć liść laurowy. Wyjąć kiełbasę i boczek, do wywaru dodać odgotowany chrzan i zagotować - dodać barszcz biały, następnie śmietanę. Na koniec dodajemy boczek przesmażony na patelni w skwarki. Na talerz kładziemy kiełbasę, jajko i zalewamy barszczem chrzanowym.

Redakcja mojeKGW.pl ..

Udostępnij na facebook!

Przeczytaj również wszystkie artykuły z kategorii >

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Aktualnie trwa modernizacja sklepu.
Zapraszamy już wkrótce!

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij