Aktualności

0 6
Kłosuj Komentuj Ulubione

Udekorujcie naszą redakcję!

Jesień to zmienna pora roku, w której żegnamy lato i przygotowujemy się na zimę. By nasze domy - pomimo kapryśnej pogody – były nadal słoneczne i ciepłe, warto zadbać o jesienne dekoracje! I tutaj zwracamy się do Was, bo kto jak nie Panie KGW wie jak taką ozdobę przygotować. Jesteście mistrzyniami rękodzieła. A my chcemy to pokazać całej Polsce.

Drogie czytelniczki, wykonajcie dowolną techniką, w dowolnej formie i kształcie ozdobę jesienną, przenieście na nią „złotą polską jesień”, malujcie, rysujcie, haftujcie, wycinajcie i pokażcie swoją ogromną pasję, talent i zaangażowanie!

Dajcie się ponieść wyobraźni, każdy pomysł jest wyjątkowy i niepowtarzalny, dlatego czekamy na Wasze propozycje ozdób, którymi udekorujemy redakcję!

Oto Szczegóły i zasady konkursu:

CO BĘDZIEMY OCENIAĆ?

Redakcyjne jury oceni pomysł i estetykę wykonania.

CO NALEŻY ZROBIĆ, ABY WZIĄĆ UDZIAŁ W KONKURSIE:

  • Przygotować ozdobę jesienną wykonaną według własnego autorskiego pomysłu, dowolną techniką (malowanie, rysowanie, haftowanie itp.). Ozdoba nie może zawierać nazwy organizacji/koła autora.
  • Być zarejestrowanym na portalu mojaWieś.pl – musi być zarejestrowana organizacja i autor ozdoby.
  • Wysłać ozdobę na adres redakcji:
 
Redakcja "mojaWieś"
ul. Belzacka 176/178,
97-300 Piotrków Trybunalski,

z dopiskiem "Ozdoba jesienna".

Do ozdoby dołączyć zgłoszenie konkursowe zawierające:

  • Nazwę i login organizacji z rejestracji na portalu mojaWieś.pl,
  • Nazwisko i login autora ozdoby.
  • Akceptację regulaminu konkursu – klauzulę: „Akceptuje warunki konkursu „Ozdoba jesienna”

Na Wasze zgłoszenia czekamy do 15 listopada 2018 r.

Regulamin konkursu jest dostępny jest TUTAJ

CO MOŻNA WYGRAĆ?

Autorowi ozdoby jesiennej, która zajmie I miejsce wymienimy wszystkie żarówki w całym domu na żarówki LED GE!

Dlaczego ta nagroda jest tak wyjątkowa?

  • pomagamy Ci zaoszczędzić pieniądze, oświetlenie w Twoim domu jest ekologiczne, a Ty korzystasz z innowacyjnych produktów, opracowywanych przez światowej klasy specjalistów.
  • żarówki LED są najbardziej efektywnym finansowo źródłem światła, która pozwala obniżyć rachunki za prąd nawet o kilkadziesiąt procent, a Ty zużywasz nawet o 80% mniej energii elektrycznej
  • nie zużywasz dodatkowej energii na początkowe rozgrzanie, bo  pełna moc światła żarówek LED pojawia się w momencie jej włączenia
  • żarówki LED działają nawet do 50.000 godzin – w czasie działania jednej żarówki LED wymieniłabyś nawet 30 zwykłych żarówek i 5 świetlówek a to przekłada się na zaoszczędzone pieniądze w portfelu

Laureaci trzech pierwszych miejsc otrzymają dodatkowo nagrody ufundowane przez Organizatora konkursu, Spółkę Rabat Rolniczy.

Zdjęcia ozdób  wraz z informacją o autorach zostaną opublikowane w świątecznym wydaniu kwartalnika „mojaWieś”.

Wygra najlepszy pomysł i przepiękne wykonanie. A wszystkie Wasze rękodzieła ozdobią naszą redakcję :) Fotorelacja z dekorowania redakcji zostanie opublikowana na portalu www.mojaWieś.pl

Zachęcamy również do zapoznania się z artykułem, w którym opowiadamy jak ważna jest barwa żarówek, których używamy w domu, szczególnie jesienią i zimą. Artykuł dostępny jest TUTAJ.

Zapraszamy do udziału!

 

Redakcja mojaWieś.pl ..

Przeczytaj również

Światowy Dzień Bigosu

Miałyśmy okazję podzielić się swoją wiedzą na temat idealnego Bigosu. Dzienikarka portalu: zkaszub.info w związku obchodzonym w dniu 20 stycznia Światowym Dniem Bigosu, w trakcie pisania artykułu o: Światowym Dniu Bigosu, zwróciła się z prośbą do naszego Koła o udzielenie odpowiedzi na pytania:  Przepis na bigos idealny - istnieje? Czy na kaszubach jest tradycyjna receptura przygotowywania bigosu? Nasze odpowiedzi, które znalzały się w artykule: Przepis na bigos idealny - istnieje? - Taki przepis nie istnieje wszystko zależy od składników ich jakości i ilości a ponadto każdy ma swój tajemniczy składnik który dodaje oraz sposób przygotowania – wyjaśniają panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Sławkach. – Jedno jest pewne, że w bigosie musi się znaleźć kilka podstawowych składników, a reszta to już inwencja twórcza gotującego.  Czy na kaszubach jest tradycyjna receptura przygotowywania bigosu? - Aby ugotować bigos niezbędna jest dobra kapusta kiszona, grzyby suszone, golonka lub stopki dla kleistości. Do tego przynajmniej 3 rodzaje wędlin o rożnym smaku, cebula, przecier lub sok pomidorowy, śliwki suszone i przyprawy – zdradzają panie z KGW Sławki. – Niektórzy gotują inni smażą, co też jest przyczyną innego smaku. Tak samo można dodać świeżą kapustę, bądź też nie. Jedno jest pewne – nie ma dwóch takich samych bigosów. Całość artykułu można przeczytać na stronie: https://zkaszub.info/swiatowy-dzien-bigosu/ Zachęcamy do lektury Czytaj dalej

0 0
0 0
0 0
0 1

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij