Aktualności

2 19
Kłosuj Komentuj Ulubione

Ten artykuł zdobył rekordową ilość 46 kłosów!

Drodzy Czytelnicy, pewnie z niecierpliwością czekacie, aż ogłosimy kto autorem najciekawszego artykułu w kwietniu? W redakcji trwa gorąca praca nad czerwowym kwartalnikiem, ale nie chcemy już dłużej trzymać Was w niepewności!

Artykuł, który w kwietniu zebrał największą ilość Waszych kłosów to:

Wiosenne spotkanie kobiet-100-lecie uzyskania prawa wyborczego przez kobiety w Polsce, którego autorką jest pani Cecylia Puzoń z KGW „Strażniczki Tradycji” w Pisarzowicach. Artykuł zdobył rekordową ilość 46 kłosów!

Artykuł Pani Cecylii możecie przeczytać TUTAJ

Redakcja postanowiła przyznać wyróżnienie i nagrodzić drobnym upominkiem artykuł, który zdobył niewiele mniej, bo aż 41 kłosów, zajmując tym samym drugie miejsce:

Syrop z Mniszka Lekarskiego - mleczu, którego autorem jest pan Damian Grzelka z KGW Rudniczanki z Kolonii Rudniki oraz jest korespondentem kwartalnika „mojaWieś”. O syropie  z mniszka możecie przeczytać TUTAJ.

W ten sposób chcemy docenić trud włożony w przygotowanie tak obszernego i szczegółowego artykuł, który zdobył uznanie czytelników. Wiemy ile każdy kłos znaczy dla autorów, ile sprawia radości i zachęca do dalszego publikowania. Pan Damian zostanie nagrodzony od redakcji symbolicznym upominkiem – folkowym kubkiem firmy DAJAR:

Autorkę, panią Cecylię Puzoń, pragniemy nagrodzić drobnym prezentem od redakcji – wiosennym podkładkami na stół firmy Dajar.

Drobny upominek – folkowe podkładki oraz folkowy kubek firmy Dajar, której pełniejszą ofertę znajdziecie w Ofercie Rabatowej TUTAJ

Do zabawy i niezwykłej przygody jaką jest współtworzenie portalu mojaWieś.pl zapraszamy wszystkich! Jeśli i Wy chcecie, tak jak Pani Cecylia Puzoń, zdobyć tytuł autora najciekawszego artykułu, zachęcamy do rejestracji i publikacji artykułów! W razie jakichkolwiek problemów lub pytań dotyczących publikacji i rejestracji – jesteśmy do Waszej dyspozycji pod adresem redakcja@mojaWies.pl oraz bezpłatnym numerem telefonu: 800 007 444.

Dzięki Waszemu wsparciu poprzez kłosowanie i komentowanie, ujawnili się nowi autorzy, którzy coraz śmielej publikują swoje artykuły. Koła i organizacje zakładają swoje strony, coraz chętniej dzielą się swoimi relacjami, talentami i przepisami. Zachęcamy tych, którzy nadal nie ujawnili się na naszym portalu, do założenia strony i rozpoczęcia przygody z portalem mojaWieś.pl!

Nasza zabawa trwa dalej i już w czerwcu ogłosimy autora najciekawszego majowego artykułu smiley

Powodzenia!

Redakcja mojaWieś.pl ..

Cecylia P. z Koło Gospodyń Wiejskich "Strażniczki Tradycji"wPisarzowicach

Serdecznie dziękuję za głosowanie na mój artykuł.Pozdrawiam koleżanki i czytelników.

13

28 maj 2018, 11:27:07

Damian G. z Koło Gospodyń Wiejskich Rudniczanki z Kolonii Rudniki

Dziękuję za oddane kłosy :) zachęcam do dalszego śledzenia i czytania moich artykułów. Cieszę się, że się państwu podobają.

8

28 maj 2018, 11:05:10

Przeczytaj również

Światowy Dzień Bigosu

Miałyśmy okazję podzielić się swoją wiedzą na temat idealnego Bigosu. Dzienikarka portalu: zkaszub.info w związku obchodzonym w dniu 20 stycznia Światowym Dniem Bigosu, w trakcie pisania artykułu o: Światowym Dniu Bigosu, zwróciła się z prośbą do naszego Koła o udzielenie odpowiedzi na pytania:  Przepis na bigos idealny - istnieje? Czy na kaszubach jest tradycyjna receptura przygotowywania bigosu? Nasze odpowiedzi, które znalzały się w artykule: Przepis na bigos idealny - istnieje? - Taki przepis nie istnieje wszystko zależy od składników ich jakości i ilości a ponadto każdy ma swój tajemniczy składnik który dodaje oraz sposób przygotowania – wyjaśniają panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Sławkach. – Jedno jest pewne, że w bigosie musi się znaleźć kilka podstawowych składników, a reszta to już inwencja twórcza gotującego.  Czy na kaszubach jest tradycyjna receptura przygotowywania bigosu? - Aby ugotować bigos niezbędna jest dobra kapusta kiszona, grzyby suszone, golonka lub stopki dla kleistości. Do tego przynajmniej 3 rodzaje wędlin o rożnym smaku, cebula, przecier lub sok pomidorowy, śliwki suszone i przyprawy – zdradzają panie z KGW Sławki. – Niektórzy gotują inni smażą, co też jest przyczyną innego smaku. Tak samo można dodać świeżą kapustę, bądź też nie. Jedno jest pewne – nie ma dwóch takich samych bigosów. Całość artykułu można przeczytać na stronie: https://zkaszub.info/swiatowy-dzien-bigosu/ Zachęcamy do lektury Czytaj dalej

0 0
0 0
0 0
0 1

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij