Kulinaria
Szybkie pączki....
Kładzione łyżką......
3szkl przesianej pszennej mąki,5dag drożdży,szczypta soli,5 żółtek,1/4szkl cukru,szkl ciepłego mleka ,1/3szkl oleju,cukier waniliowy olej uniwersalny do smażenia .
Do mąki wlewamy wyrośnięte drożdże,dodajemy cukier,żółtka,sól,cukier waniliowy i mleko.Zagniatamy do momentu aż ciasto będzie odstawać od dłoni.Pod koniec dodajemy olej i zagniatamy aż olej się wchłonie.Przykrywamy folią do wyrośnięcia (do 2 godź)w cieple.Wyrośnięte nabieramy łyżką i kładziemy na gorący olej.Przewracamy na drugą stronę i próbujemy patyczkiem do szaszłyków czy nie są surowe(suchy patyczek po nakłuciu).Po wyjęciu na ręcznik papierowy(by odsączyć olej)przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.....Smacznego
Maria J. z Koło Gospodyń Wiejskich Biały Kościół
Anna P. z Koło Gospodyń Wiejskich Bronisław
Na Kujawach to są racuchy:) Pozdrawiamy KGW Biały Kościół
15 maj 2016, 22:29:24
Gall Anonim
I jak tu z Paniami dbać o dietę???? Mniam!!!!
16 maj 2016, 10:32:36
Irena Z. z Koło Gospodyń Wiejskich w Lipniku
Spróbujemy ! ;))
16 maj 2016, 12:47:22
Maria P. z Koło Gospodyń Wiejskich ,,Milczanki" w Milczy
Pączki z łyżki będziemy próbować wykonać .Pozdrawiamy .
22 maj 2016, 11:54:02