Kulinaria

0 1
Kłosuj Komentuj Ulubione

Ryba w sosie czekoladowym z kawiorem i cytryną

Ryba w sosie czekoladowym z kawiorem i cytryną. Szlachetna ryba typu sandacz, łosoś, halibut

Składniki:

  • 500 g fileta z ryby np. polędwica z dorsza
  • 300 ml słodkiej śmietanki
  • 1 łyżka czarnego kawioru
  • garść szczypiorku
  • 2 cytryny
  • ½ czekolady białej E.Wedel
  • 1 kieliszek białego wina
  • sól i pieprz do smaku
  • 150 ml bulionu
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie:

Krok 1: Filet ułożyć w naczyniu do zapiekania. Z cytryny zetrzeć skórkę, a następnie doprawić rybę solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 15-20 minut.

Krok 2: Na patelnię wlać wino i poczekać, aż odparuje cały alkohol. Dodać słodką śmietankę, skórkę z cytryny oraz bulion i następnie zagotować. Dorzucić posiekany szczypiorek oraz sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Następnie zestawić sos z kuchenki.

Krok 3: Czekoladę białą E.Wedel, masło oraz kawior wrzucić do gorącego sosu i mieszać delikatnie do momentu aż czekolada się rozpuści, a kawior wymiesza z pozostałym sosem. Upieczoną rybę podawać z sosem.

Smacznego! :)

Redakcja mojaWieś.pl ..

Przeczytaj również

0 1

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij