Talenty i pasje

2 1
Kłosuj Komentuj Ulubione

Przepis na udany przepis

PRZEPIS NA UDANY PRZEPIS

By Ci wszystko wychodziło

I w słoikach nie burzyło,

Co by się nie przypalało,

No i dobrze wypiekało.

 

Przygotuj więc garnek średniej wielkości,

Postępuj wedle przepisu i to w całości.

Nie rób naraz wszystkiego, bo to Ci źle wróży,

Choć bywają gospodynie, którym nic harmonii nie zaburzy.

 

Zacznij od wrzucenia kilograma szczęścia,

Bo wszystko zależy od Twego podejścia.

Dosyp łyżkę cukru, dla smaku słodkiego,

Dobrze mieć też ciszę dla spokoju świętego.

 

Gdy to już wykonasz dodaj garść miłości,

Potrzeba Ci także szklanka wytrwałości.

Razem to wymieszaj ze swoją czułością,

Na koniec dodając radość z cierpliwością.

 

Wszystko połączone w jedność szybko scala,

Dobrze wymieszane w mig objętość podwaja.

Złość odłóż na bok, niech tam sobie czeka,

Bo przepis nie lubi gdy się na niego narzeka.

 

Do końca sukcesu niewiele już zostało,

Jeśli zrobiłeś jak pisało- na pewno się udało.

W piecu gdzie żar płonie upiecz ciasto swoje

I ciesz się sukcesem, zajadaj, bo to zwycięstwo Twoje.

Aneta Szymczyk z KGW SZKLANA

REGINA M. z Koło Gospodyń Wiejskich Szklana

Cecylia P. z Koło Gospodyń Wiejskich "Strażniczki Tradycji"wPisarzowicach

Bardzo FAJNY PRZEPIS na udany Przepis.

0

19 lis 2020, 08:51:45

Marian B. z Kółko Rolnicze w Krzęcinie

Dziękuje pani Aneto za przepis, bardzo mi się podoba.

0

24 lis 2020, 17:59:53

Przeczytaj również wszystkie artykuły z kategorii >

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij