Aktualności

1 3
Kłosuj Komentuj Ulubione

Najlepszym autorem styczniowego artykułu zostaje...

Każda Wasza aktywność na portalu jest dla nas niezwykle cenna. Cieszymy się ogromnie, widząc reakcje czytelników na artykuły, które publikują autorzy. Dzięki nim ciągle dowiadujemy się o czymś nowym, wzbogacamy swoją wiedzę, przeżywamy wspólnie z nimi wydarzenia, w których brali udział. Warto zatem doceniać ich pracę i zaangażowanie.

Kto jest autorem najciekawszego styczniowego artykułu? Nie chcemy dłużej trzymać Was w niepewności! W styczniu na prowadzenie wysunęły się 3 artykuły, które zostały przez czytelników docenione kłosami i komentarzami, jednak zwycięzca może być tylko jeden. Artykułem, który w styczniu cieszył się największą popularnością, zdobywając tym samym aż 12 kłosów, jest:

„Wstążka i mulina w robótkach Ewy”, którego autorką jest Pani Teresa Hanusek z KGW Wilkowice.

Cieszymy się, że czytelnicy docenili artykuł, w którym autorka opisuje niezwykły talent jednej z członkiń koła. Rzadko zdarza się, by autor tekstu chwalił talent innej osoby, zatem takie zachowanie zasługuje na medal! ;)

Artykuł o niezwykłym talencie Pani Ewy możecie przeczytać TUTAJ

Pozostałe dwa artykuły, które również cieszyły się niezwykłą popularnością wśród czytelników to:

  • "Wiklinowe robótki Tereni" pani Doroty Andrzejewskiej z KGW Wilkowice z ilością 8 kłosów. Artykuł można przeczytać TUTAJ
  • "Ekologiczna Zagroda" pani Teresy Gieroń z KGW Rudniczanki z Kolonii Rudniki. Artykuł można przeczytać TUTAJ

Pani Teresa Gieroń była autorem najciekawszego artykułu w grudniu, jak widać kubek spełnił swoją rolę, towarzyszy autorce podczas tworzenia kolejnych publikacji, które są chętnie czytane, komentowane i kłosowane.

Autorkę, panią Teresę Hanusek pragniemy nagrodzić symbolicznym prezentem od redakcji – piękną rękawicą kuchenną w iście folklorowy. Mamy nadzieję, że ten drobny upominek umili czas spędzony w kuchni na przygotowywaniu przepysznych potraw i rozwijania pasji kulinarnej. Chcemy tym samym docenić zaangażowanie w promowanie regionu i tradycji z nim związanych, które przekłada się na tworzenie artykułów na portalu.           

  

Drobny upominek – kubek rękawicę Dajar, której pełniejszą ofertę znajdziecie w Ofercie Rabatowej TUTAJ

Nasza zabawa trwa dalej i 2 marca ogłosimy autora najciekawszego lutowego artykułu! Powodzenia!

Redakcja mojeKGW.pl ..

Teresa G. z Koło Gospodyń Wiejskich Rudniczanki z Kolonii Rudniki

Dziękuję za wyróżnienie mojego artykułu.W kubeczku który otrzymałam w miesiącu grudniu najbardziej mi smakuje moja niezwykła ekologiczna herbatka.Wkrótce podzielę się z wami przepisem.

1

7 lut 2018, 12:00:52

Przeczytaj również

Światowy Dzień Bigosu

Miałyśmy okazję podzielić się swoją wiedzą na temat idealnego Bigosu. Dzienikarka portalu: zkaszub.info w związku obchodzonym w dniu 20 stycznia Światowym Dniem Bigosu, w trakcie pisania artykułu o: Światowym Dniu Bigosu, zwróciła się z prośbą do naszego Koła o udzielenie odpowiedzi na pytania:  Przepis na bigos idealny - istnieje? Czy na kaszubach jest tradycyjna receptura przygotowywania bigosu? Nasze odpowiedzi, które znalzały się w artykule: Przepis na bigos idealny - istnieje? - Taki przepis nie istnieje wszystko zależy od składników ich jakości i ilości a ponadto każdy ma swój tajemniczy składnik który dodaje oraz sposób przygotowania – wyjaśniają panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Sławkach. – Jedno jest pewne, że w bigosie musi się znaleźć kilka podstawowych składników, a reszta to już inwencja twórcza gotującego.  Czy na kaszubach jest tradycyjna receptura przygotowywania bigosu? - Aby ugotować bigos niezbędna jest dobra kapusta kiszona, grzyby suszone, golonka lub stopki dla kleistości. Do tego przynajmniej 3 rodzaje wędlin o rożnym smaku, cebula, przecier lub sok pomidorowy, śliwki suszone i przyprawy – zdradzają panie z KGW Sławki. – Niektórzy gotują inni smażą, co też jest przyczyną innego smaku. Tak samo można dodać świeżą kapustę, bądź też nie. Jedno jest pewne – nie ma dwóch takich samych bigosów. Całość artykułu można przeczytać na stronie: https://zkaszub.info/swiatowy-dzien-bigosu/ Zachęcamy do lektury Czytaj dalej

0 0
0 0
0 0
0 1

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij