Kulinaria

0 2
Kłosuj Komentuj Ulubione

Lava cake z płynnym wnętrzem

To idealny deser dla wszystkich fanów czekolady! Puszysty czekoladowy biszkopcik i płynna czekolada skryta wewnątrz... Palce lizać! Musicie spróbować tego deseru, który ponoć zawsze się udaje ;)

Lava cake dla opornych z płynnym wnętrzem (taki, co zawsze się uda)

Składniki:

  • ½ szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki kakao ciemnego z Ghany E.Wedel
  • 1 czekolada gorzka E.Wedel
  • 3-4 łyżki masła
  • szczypta soli
  • ½ szklanki drobnego cukru
  • 2 jajka

Nadzienie:

  • Krem Wedlowski czekoladowy
  • 2 łyżki masła

Przygotowanie:

Krok 1: W misce ubić jajka z cukrem do uzyskania gładkiej masy. Dodać mąkę, kakao ciemne z Ghany E.Wedel, roztopione masło i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę gorzką E.Wedel. Dokładnie zmiksować i doprawić szczyptą soli.

Krok 2: Rozpuścić masło do nadzienia i wymieszać je z Kremem Wedlowskim czekoladowym. Odstawić do zamrażalnika. Kiedy masa będzie twarda, pokroić w dużą kostkę i odstawić ponownie do zamrażalnika.

Krok 3: Foremki na ciastka napełnić do połowy ciastem czekoladowym. Na środku umieścić kostkę z nadzieniem. Całość piec w temperaturze 180°C przez 20 minut.

Smacznego! :)

Redakcja mojaWieś.pl ..

Przeczytaj również

0 1

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij