Aktualności

3 13
Kłosuj Komentuj Ulubione

Kto zakwalifikował się do IV etapu konkursu?

Drodzy Czytelnicy, czas przedstawić zgłoszenia, które wezmą udział w Gali Finałowej konkursu "Kulinarna Biblia Polskich Potraw Tradycyjnych"! Jesteśmy pod wrażeniem, jak Koła Gospodyń Wiejskich potrafią angażować społeczeństwo do wspólnego kłosowania. Do IV etapu konkursu zakwalifikowały się potrawy, które w swoim województwie zdobyły największą ilość kłosów:

  • Koło Gospodyń Wiejskich w Grębocicach z przepisem na Kibiny - województwo dolnośląskie
  • Koło Gospodyń Wiejskich Bronisław z przepisem na Szynkę z kością - województwo kujawsko-pomorskie
  • Stowarzyszenie Mieszkańców Przedmieścia Zastawie z przepisem na Zupę cebulową na piwie - województwo lubelskie
  • Koło Gospodyń Wiejskich Raków z przepisem na Zupę garus - województwo łódzkie
  • Stowarzyszenie Rozwoju Siedliszowic "U Tatara" z przepisem na Koziołki - województwo małopolskie
  • Koło Gospodyń Wiejskich Krzyżanówka-Kochanówka z przepisem na Chruściele - województwo mazowieckie
  • Koło Gospodyń Wiejskich Bajdy z przepisem na Barszcz z ziemniakami - województwo podkarpackie
  • Koło Gospodyń Wiejskich w Sławkach z przepisem na Zraz wołowy z sosem - województwo pomorskie
  • Koło Gospodyń Wiejskich "Strażniczki Tradycji"  z rzepisem na jajecznicę z pokrzywą - województwo śląskie
  • Zespół Obrzędowy Kowalanki z przepisem na Gomółki Świętokrzyskie - województwo świętokrzyskie
  • Koło Gospodyń Wiejskich w Sampławie z przepisem na Karmuszkę - województwo warmińsko-mazurskie
  • Stowarzyszenie Kół Gospodyń Wiejskich "Kanwa" z przepisem na Kluchy na pyrach - województwo wielkopolskie

Wszystkim serdecznie gratulujemy! Przypominamy również, że wszystkie potrawy, które zakwalifikowały się do kłosowania, zostaną opublikowane w "Kulinarnej Biblii Polskich Potraw Tradycyjnych", a będzie ona dostępna w całej Polsce. To wspaniała okazja, by cała Polska i nie tylko, dowiedziała się o naszych tradycyjnych polskich potrawach.

Gala Finałowa konkursu odbędzie się 18 sierpnia o godzinie 13.00 Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej w Łodzi,
przy ulicy Henryka Sienkiewicza 82/84, a  we wrześniowym kwartalniku "mojaWieś" opublikujemy obszerną relację z wydarzenia.
W gali finałowej mogą wziąć udział 3 osoby z Koła: 2 osoby gotujące potrawę + 1 osoba towarzysząca.

Podczas Gali Finałowej potrawy finalistów oceniać będzie jury w składzie: Jakub Kuroń z żoną Bogumiłą oraz siostrą Grażyną Gają Kuroń – uczestniczką polskiego Masterchefa!

Za wszystkich finalistów trzymamy kciuki i do zobaczenia w Łodzi!

Redakcja mojaWieś.pl ..

Cecylia P. z Koło Gospodyń Wiejskich "Strażniczki Tradycji"wPisarzowicach

Kochani- serdecznie dziękujemy wszystkim sympatykom za WORKI PEŁNE KŁOSÓW naszej potrawy: jajecznica z pokrzywą i czosnkiem niedźwiedzim,potrawy bardzo prostej i nadal aktualnej w naszym menu.Dzięki Wam nasza potrawa jest w FINALE.Jeszcze raz serdecznie dziękujmy za świetną zabawę ,a zwłaszcza rewelacyjną organizację.Ukłony i podziękowania za wspaniały pomysł dla organizatorów KONKURSU.Pozdrawiam.

10

3 sie 2018, 08:22:51

stasia k.

Serdecznie dziękuje wszystkim którzy kłosowali na nasze pyszne i proste w przygotowaniu KLUCHY NA PYRACH Z KISZONĄ KAPUSTĄ I SKWARKAMI - 18 lipca spotykamy się na gotowaniu finałowym w Łodzi , jest nam niezmiernie miło że możemy uczestniczyć w Gali Finałowej ,do zobaczenia podczas gotowania, pozdrawiamy Stasia Kryszak KGW "KANWA" z Orchowa

1

3 sie 2018, 12:32:36

Marta K.

Wszystkim ktorzy oddali kłos na zupę "garus" serdecznie dziękujemy - KGW Raków.Podziękowania dla organizatorów. Do zobaczenia w Łodzi

4

12 sie 2018, 20:58:08

Przeczytaj również

0 0
0 0
0 1
0 0
0 0

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij