Kulinaria

1 5
Kłosuj Komentuj Ulubione

Już niedługo walentynki

Lada chwila walentynki, czas miłości, zakochanych.

Jednak nie zapominajmy że 14 luty to tylko Dzień Świętego Walentego,patrona zakochanych. Miłość to relacja miedzyludzka o którą trzeba dbać każdego dnia.

Dziś podaje przepis jak osłodzić można ten wyjątkowy dzień ukochanej osobie piekac szybkie muffinki walentynkowe.

Przepis na muffiny z dynią

4jaja,1szkl. cukru - ubić na kogiel- mogiel. Dodać szkl. oleju,wymiksowac, dodawać po koleji: 3szkl. maki,1 łyżkę kurkumy, 2 łyżki cynamonu,1 łyżeczka sody,2 łyżeczki proszku do pieczenia,wymiksowac wszystko. Dodać na koniec 2 szkl. startej dyni(na najdrobniejszych oczkach),wymiksowac.

Uzupełniać 3/4 wysokości foremek ,piec ok 20min w temp 170C.

Lukier różowy-cukier puder wymieszać z mala ilością soku np. malinowego.

Przepis na ok 25-30 muffinek.

Karina A. z Koło Gospodyń Wiejskich ,,Pod Strzechą "

Malwina W.

Na sam widok apetyt mocno się zaostrza. Muszę koniecznie wypróbować przepis :)

0

20 lut 2019, 15:48:30

Przeczytaj również

Światowy Dzień Bigosu

Miałyśmy okazję podzielić się swoją wiedzą na temat idealnego Bigosu. Dzienikarka portalu: zkaszub.info w związku obchodzonym w dniu 20 stycznia Światowym Dniem Bigosu, w trakcie pisania artykułu o: Światowym Dniu Bigosu, zwróciła się z prośbą do naszego Koła o udzielenie odpowiedzi na pytania:  Przepis na bigos idealny - istnieje? Czy na kaszubach jest tradycyjna receptura przygotowywania bigosu? Nasze odpowiedzi, które znalzały się w artykule: Przepis na bigos idealny - istnieje? - Taki przepis nie istnieje wszystko zależy od składników ich jakości i ilości a ponadto każdy ma swój tajemniczy składnik który dodaje oraz sposób przygotowania – wyjaśniają panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Sławkach. – Jedno jest pewne, że w bigosie musi się znaleźć kilka podstawowych składników, a reszta to już inwencja twórcza gotującego.  Czy na kaszubach jest tradycyjna receptura przygotowywania bigosu? - Aby ugotować bigos niezbędna jest dobra kapusta kiszona, grzyby suszone, golonka lub stopki dla kleistości. Do tego przynajmniej 3 rodzaje wędlin o rożnym smaku, cebula, przecier lub sok pomidorowy, śliwki suszone i przyprawy – zdradzają panie z KGW Sławki. – Niektórzy gotują inni smażą, co też jest przyczyną innego smaku. Tak samo można dodać świeżą kapustę, bądź też nie. Jedno jest pewne – nie ma dwóch takich samych bigosów. Całość artykułu można przeczytać na stronie: https://zkaszub.info/swiatowy-dzien-bigosu/ Zachęcamy do lektury Czytaj dalej

0 0
0 0
0 0
0 1

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij