Kulinaria

0 2
Kłosuj Komentuj Ulubione

Gofry czekoladowe z karmelowym mascarpone i kiwi z bazylią

Przedstawiamy kolejny przepis na zbliżający się Tłusty Czwartek!

Gofry czekoladowe z karmelowym mascarpone i kiwi z bazylią

  • Kategoria: deser
  • liczba porcji: 4-6
  • czas oczekiwania: 10-15 min.
  • czas przygotowania: 45 min.
  • poziom trudności: średnie

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 1 szklanka mleka
  • ⅓ szklanki szklanki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 250 g mascarpone
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Krem Wedlowski karmelowy
  • 2-3 łyżki kakao ciemnego z Ghany E.Wedel
  • 4 kiwi
  • kilka gałązek świeżej bazylii
  • 1 łyżka miodu
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Przygotowanie:

Krok 1: W misce ubić jajka z cukrem. Dodać przesianą mąkę, ekstrakt waniliowy, kakao ciemne z Ghany, olej, mleko i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.

Krok 2: Jogurt wymieszać z serkiem mascarpone. Dodać Krem Wedlowski karmelowy. Doprawić miodem i sokiem z cytryny. Kiwi obrać i pokroić w plasterki. Polać miodem i sokiem z cytryny oraz dodać posiekaną bazylię. Odstawić do zamarynowania.

Krok 3: Gofry smażyć w gofrownicy, aż brzegi będą chrupiące. Upieczone podawać z kremem i owocami.

Smacznego! :)

Redakcja mojaWieś.pl ..

Przeczytaj również

0 0
0 0
0 0

Trwa przekierowywanie...

Trwa przetwarzanie ...

Twój kłos został poprawnie oddany!

Twój kłos został usunięty!

Wystąpił błąd podczas kłosowania. Twój kłos nie został oddany!

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij