Talenty i pasje

1 3
Kłosuj Komentuj Ulubione

Bukiety ślubne.

Bukiety ślubne.

Jest taki dzień w życiu młodej dziewczyny, kiedy chce wyjątkowo pięknie wyglądać. To ślub z ukochanym. Ten dzień musi być wyjątkowy pod każdym względem suknia, makijaż i oczywiście bukiet ślubny. Aby poprawnie go wykonać trzeba dobrać odpowiednie rośliny, kolorystykę, określić układ, zastanowić się jaką ostatecznie przyjmie formę, jaką techniką będzie wykonany. Tego uczyły się przyszłe florystki w ZS Agro - Ekonomicznym w Karolewie 14 kwietnia na kolejnych zajęciach praktycznych pod okiem instruktora Elżbiety Mleczko. Panie musiały wykonać dwa bukiety z żywych kwiatów; jeden techniką spiralnego układania łodyg drugi w mikrofonie, okrągły , strukturalny w stylu biedermeier z kryzą . W przypadku pierwszej kompozycji ważne było układanie łodyg kwiatowych pod kątem, jedne na drugą , zgodnie z kierunkiem, jaki wyznacza spirala. Przy drugim bukiecie należało wypracować odpowiedni kształt, strukturę, zastosować grupowanie roślin, które musiały się kilkakrotnie powtórzyć na całej powierzchni. Dopiero po kilku godzinach, powstały barwne,malownicze, pełne ekspresji dzieła sztuki.

Sekretarz GRK Barbara Hipnarowicz

Małgorzata W. z Gminna Rada Kobiet w Dobrczu

Malwina W.

I mnie niedługo czeka ten wyjątkowy dzień, a bukiet to bardzo ważny element. Panie florystyki tworzą przepiękne bukiety, każda Panna młoda chciałaby taki mieć ;)

0

18 kwi 2018, 11:07:05

Przeczytaj również

Lokalnie, regionalnie i tradycyjnie – wiem co zjem

Dwie gospodynie z Koła Gospodyń Wiejskich w Szonowicach "Wioskowe Trio" starają się o udział w ogólnopolskich warsztatach kulinarnych organizowanych przez Fundację: Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej oraz Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego. Warsztaty organizowane są w ramach operacji „Lokalnie, regionalnie i tradycyjnie - wiem co zjem". Operacja skierowana jest do członkiń Kół Gospodyń Wiejskich, działających na terenie 9 województw. Na województwo śląskie przewidziano 12 miejsc. Dla uczestników przewidziany jest dwudniowy, bezpłatny pobyt w Centrum Współpracy Międzynarodowej w Grodnie koło Międzyzdrojów. Celem warsztatów jest poszerzenie wiedzy i kompetencji. Uczestnicy poszerzą wiedzę nt. dziedzictwa kulinarnego swojego regionu, dowiedzą się, jak wyszukiwać, identyfikować i promować lokalne i regionalne produkty, jak funkcjonują krótkie łańcuchy żywności oraz wymienią się swoimi doświadczeniami w zakresie przygotowywania lokalnych produktów. Poznają również możliwości legalnej sprzedaży lokalnej żywności w  ramach sprzedaży i dostaw bezpośrednich. Warsztaty kulinarne poprowadzą znani szefowie kuchni. W przypadku dofinansowania operacji ze środków KSOW projekt będzie zakładał dodatkowo promocję produktów z danego regionu wśród lokalnej społeczności. Uczestnicy przeprowadzą warsztaty kulinarne w szkołach oraz będą uczestniczyli w lokalnych dożynkach.  Koszty związane z zakupem produktów oraz z dojazdami zostaną pokryte przez Fundację. Autor: Karina Lassak   Czytaj dalej

0 2
0 1
0 1
0 1

Trwa przekierowywanie...

Plik jest zbyt duży, dozwolona wielkośc to max 10MB.

Korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.

Zamknij